Vi bruger Cookies!     

         
 X     
ghosthunter

Paranormal efterforskning
Hvad er spøgelser, ånder og genfærd?

De fleste af os bruger nok ordet spøgelse når vi skal beskrive hvad det er der er skyld i spøgerierne derhjemme. Rent faktisk er det ikke spøgelser der er skyld i det, hvis det drejer sig om lyde, trin, døre der åbnes/lukkes, og så videre. Ordet spøgelser bruges generelt, men der er forskel på spøgelser, ånder, og genfærd.

Ordet genfærd dækker over det samme som ordet spøgelse, oprindeligt gjorde. Som ordet genfærd siger, drejer det sig om en person der færdes igen. Genfærd eller spøgelser forekommer ofte på gamle borge, slotte, herregårde, hospitaler, og alle de klassiske spøgelsessteder. Disse spøgerier er mestendels kædet sammen med voldsomme oplevelser, som henrettelser, mord, eller ulykker med dødelig udgang. En klassisk historie er den om den unge pige som blev muret levende inde i en niche i væggen. Den findes mange steder, men på Dragsholm slot i Odsherred, er den faktisk blevet bekræftet, idet man fandt et skelet af en ung pige, indemuret i væggen. Skelettet var stadig iklædt rester af en hvid kjole. Hun går igen på slottet, som den hvide dame.
Når sådanne voldsomme begivenheder sker, så ved vi alle at der dannes mange stoffer i kroppen. Adrenalinen pumper, og alle sanser står på spidsen. I Sådan en situation vil den energi man udsender blive kraftigt forstærket, og den energi kan opsuges og lagres i omgivelserne, især i granit. Granit brugtes ofte i de gamle slotte og herregårde, og derfor er spøgerier så almindeligt forekommende sådanne steder.
Med mellemrum vil disse energier der er oplagret frigives, og scenen der foregik da de blev oplagret, spilles igen. Det vil altså sige at som en slags videoafspilning, kan man igen se personen gå ned ad gangen, eller hvad det nu er.

Et spøgelse eller et genfærd er altså en slags afspilning af en begivenhed, der fandt sted for mange år siden. Det forklarer så også hvorfor spøgelser og genfærd går gennem vægge og lignende. Hvis man har en sådan afspilning, et spøgelse, der går ned af en gang, og man en dag beslutter at mure en væg op, tværs over gangen, så vil afspilningen alligevel blive spillet som den altid er blevet, og spøgelset går altså gennem den nyopførte væg.
Der er flere rapporter om spøgelser der "flyver" forbi vinduer i 1ste sals højde, det skyldes ganske enkelt at der engang har været en udvendig svalegang, men på trods af at den fjernes, bliver afspilningen ved at køre på samme måde, og spøgelset "flyver" i luften.

Hvad er det så der forstyrrer i hjemmet? Trin på trappen, døre der går op og i, elektriske apperater der tænder og slukker, alle de ting vi kender. Det er ånder efter afdøde personer. De har en fri vilje, og kan derfor opføre sig forskelligt fra gang til gang. De kan den ene nat stå og kigge på en person der sover i sengen, en anden nat står de måske og kigger på personen når han/hun ligger og sover på sofaen. Ånder kan man tale til, man kan få dem til at forsvinde (hvis de selv vil), de kan blive set forskellige steder i huset, under forskellige omstændigheder, og er altså, man kan næsten sige, selvstændigt tænkende og handlende eksistenser.


Udover spøgelser/genfærd og ånder, så er en ting man kan komme ud for poltergeister. De kaldes også drilleånder. Det er dem der kaster med ting, vælter alt ud af køkkenskabet, og så videre. Der har analyser af forekommende tilfælde vist, at det så godt som altid er en teenager tilknyttet, en teenager med personlige problemer. Disse fænomener opstår kun når denne kontaktperson er i nærheden. Den mest udbredte teori er faktisk at det ikke skyldes ånder, men på en eller anden måde forårsages af en person, som nævnt oftest en teenager, med personlige problemer. En teenager der har det svært, der slås med forskellige ting på det personlige plan, og derved på en eller anden måde sætter disse ting i værk. Ikke bevidst, det er ikke svindel, men ubevidst. Dermed ikke sagt at der ikke kan findes ånder der synes det er hylende morsomt at tømme et køkkenskab ud på gulvet. Det er set...

Til sidst har vi den rigtig uhyggelige del af spøgerierne. Heldigvis en meget MEGET lille del.Det drejer sig om det mange kalder onde ånder, men som der er udbredt enighed om ikke har med ånder at gøre, men drejer sig om noget der ikke er jordisk. Eller ihvertfald ikke er ånder efter afdøde mennesker eller dyr. Nogle mener det er dæmoner, og det er ganske muligt. Det er ihvertfald en energi af onde kræfter, og det er ondt. Jeg har set klip fra en engelsk eller amerikansk (det husker jeg ikke), spøgelsesgruppe, der under en undersøgelse af et hus sendte to af medlemmerne op på loftet, hvor de havde fundet ud af at der var aktivitet. Det havde nær kostet dem livet, de blev angrebet, den ene blev forsøgt kvalt, og de undslap kun med nød og næppe, den ene med hovedet først ned gennem loftslemmen over køkkenbordet... I sådanne situationer skal man holde nallerne væk, og lade en præst udføre en slags excorsisme for at tvinge det væk. Man skal ikke spille smart i sådan en situation, som legen ånden i glasset også viser, er der kræfter inden for det paranormale vi ikke kender.

Meningen med denne lille gennemgang er at vise lidt om forskellen mellem de forskellige begreber. Det der her er beskrevet er de mest almindelige teorier indenfor parapsykologien. Som nævnt i starten kaldes det meste ganske enkelt for spøgelser, og det er helt fint, dette blot for lige at forklare at der er forskel, og hvori den består.Besøg  
053782